Ціна служби: скільки заробляють солдати в АТО?

Читать на русском

Перший заступник начальника Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу розповів про зарплати українських солдатів.

Перший заступник начальника Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу Збройних сил України Володимир Талалай розповів, що початковий рівень заробітної плати рядового солдата становить близько 1800 гривень, а при виконанні завдань в зоні АТО йому виплачується надбавка в розмірі 100%.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «УНІАН».

«Якщо говорити без всяких надбавок, які є, то для солдата початковий рівень – це приблизно 1800 гривень. При виконанні ним завдань безпосередньо в зоні проведення антитерористичної операції йому виплачується надбавка в розмірі 100%», – сказав штабіст.

Також він нагадав, що відповідно до рішення Кабміну, існує широкий спектр додаткових виплат за виконання бойових завдань як особисто військовослужбовцям, так і в складі підрозділів.

Є відповідні виплати за знищений автомобіль, бронемашину, танк, а також за виконання завдань бригадою, полком, батальйоном. Тому це досить потужна фінансова база, яка забезпечує привабливість служби в Збройних силах України», – нагадав Талалай.

Раніше прем'єр-міністр Яценюк заявляв, що держава намагається забезпечувати грошовими виплатами бійців в зоні АТО.

«Командир бригади в зоні АТО отримує зарплату 24 тисяч гривень, солдат в окопі – 8 тисяч гривень», – уточнив глава Кабміну.

Нагадаємо, Арсеній Яценюк також раніше обіцяв, що військовослужбовцям Збройних Сил у нелегкі часи кризи будуть забезпечені додаткові виплати та фінансове забезпечення.

Зазначимо, станом на 13 травня за знищення 212 одиниць ворожої техніки Міноборони нарахувало українським військовим винагороду в розмірі 7998000 гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: