Політика уряду призведе до того, що вся Україна опиниться в російському «концтаборі» – експерт

Читать на русском
Ігор Лосєввійськовий експерт

Під час війни демократія та лібералізація неприйнятні для суспільства. Потрібно переходити до жорстких умов, навіть якщо вони близькі до узурпації, тому що саме Президент відповідальний за долю країни.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів військовий історик, експерт з військових питань Ігор Лосєв, аналізуючи ухвалення закону про правовий режим воєнного стану.

«Введення воєнного стану є абсолютно необхідним, а Президент має взяти на себе всю відповідальність за долю держави. Тому що з демократією Україна ризикує опинитися в російському концтаборі. Під час війни навіть найбільш демократичні держави, такі як США та Велика Британія, запроваджували надзвичайно жорстку систему управління. В такому випадку можна було і Рузвельта звинуватити в узурпації влади, адже президента в США обирають на два терміни, а він був чотири», – аналізує військовий.

За його словами, воєнний стан є необхідним, а закон має поставити всю Україну на воєнні рейки та перетворити на єдиний військовий табір.

«Закон дійсно обмежує громадянські права, але і та свобода слова, яка є сьогодні, особливо в деяких ЗМІ, неприйнятна. Обмежується право на збори, демонстрації, тому що спочатку люди будуть виходити з плакатами, а потім з автоматами. Лібералізація в Україні має закінчуватись, тому що в країні війна, яка вимагає жорсткого порядку», – вважає експерт.

Нагадаємо, 12 травня 2015 року Верховна Рада України прийняла закон про правовий режим воєнного стану. Відповідно до закону, в період воєнного стану повноваження Президента України не можуть бути припинені та обмежені, а для громадян передбачені адміністративні обмеження.

Зазначимо, що народний депутат від фракції «Батьківщини» Сергій Соболєв раніше повідомляв, що в Україні вже в рамках закону про проведення антитерористичної операції діють 22 з 29 пунктів закону про воєнний стан.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: