Навіть без частини чорноморського шельфу, Україна нарощує власний видобуток газу

Читать на русском
Незважаючи на те, що вітчизняні газовидобувні компанії втратили частину чорноморського газоносного шельфу, що прилягає до Криму, видобуток газу загалом по країні зростає.
Фото: «Дзеркало тижня»

Протягом перших 4 місяців 2015 року Україна збільшила власний видобуток природного газу на 0,6% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Про це агентству «Інтерфакс-Україна» розповіло джерело в Міністерстві енергетики України, передає «Слово і Діло».

Зокрема, за оперативними даними, збільшення видобутку склало 37 млн куб. м. За свідченнями джерела, тільки у квітні сумарний обсяг газу, добутого в межах України, склав 1,633 млрд кубометрів проти 1,624 млрд куб. м у квітні 2015 року.

Загалом же наша країна протягом 2014 року наростила видобуток власного природного газу на 1,9%, і це – з урахуванням анексії Криму, адже біля берегів півострова розташовані газоносні горизонти, котрі тепер недоступні для вітчизняних газовидобувних компаній. До прикладу, у 2013 році «Чорноморнафтогаз» поставив на ринок України 1,65 млрд кубометрів газу.

Нагадаємо, подати позов до міжнародного суду проти Російської Федерації в тому числі з вимогою відшкодувати втрати української газовидобувної галузі в Криму обіцяли свого часу і прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, і очільник Мін’юсту Павло Петренко.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: