Як працюють ваші губернатори? Дайджест обіцянок голів ОДА за 21-28.04

Читать на русском

Губернатори східних та південних областей протягом останнього періоду порадували громадськість найбільшою кількістю власних обіцянок. Зокрема, лише за останні 7 днів волонтерами проекту «Слово і Діло» було зафіксовано 8 нових обіцянок у очільника Дніпропетровщини Валентина Резніченка, 5 у губернатора Херсонщини Андрія Путілова та по 4 – у керівників Харківської ОДА Ігоря Райніна та Сумської ОДА Миколи Клочка.

Серед решти губернаторів, що декларували власні зобов'язання з тих чи інших питань, «Слово і Діло» зафіксувало обіцянки керівників Черкащини, Кіровоградщини, Львівщини, Хмельниччини, Миколаївщини, Чернігівщини, Закарпаття, Івано-Франківщини, Полтавщини, Волині, Луганщини та Запорізької області.

Загалом – 35 нових обіцянок та ще 4 виконані і 1 невиконана. Так, губернатор Черкащини Юрій Ткаченко дотримав слова, в результаті чого на розгляд Черкаської обласної ради було винесено комплексну програму соціальної адаптації та підтримки учасників АТО та їхніх родин. Те ж саме стосується обіцянки губернатора Запорізької області Григорія Самардака про розширення проекту «Купуй запорізьке, обирай своє», заяви Губаля щодо роботи дитячого садка у селищі Теребля та обіцянки Резніченка про те, що з квітня вартість проживання в модульному містечку буде складати лише 150 гривень за одну людину. Інформацію щодо підтвердження останньої волонтерам «Слова і Діла» підтвердили у Департаменті соціального захисту населення Запорізької ОДА.

Система народного контролю «Слово і Діло» пропонує вашій увазі оновлений дайджест обіцянок голів обласних державних адміністрацій.

Єдиною невиконаною обіцянкою відзначився голова Харківської ОДА Ігор Райнін, який ще в лютому наголошував на тому, що план по мобілізації в області буде повністю виконаний, однак так і не дотримав слова. В одному із недавніх інтерв'ю він повідомив, що наразі план по мобілізації виконано лише на 76 %. При цьому він зазначив, що «у районах області, тобто там, де працює президентська вертикаль влади, план виконано більш ніж на 100%, а у містах, де цим займаються місцеві органи самоврядування, наприклад, у Харкові, план виконаний на 48%». Нагадаємо, що ще раніше очільник Харківщини обіцяв притягувати до відповідальності тих голів РДА в містах та області, які зривають мобілізацію. Проте наразі серед підтверджень останньому можна назвати лише факт порушення кримінальної справи за зрив мобілізації стосовно голови селищної та сільської рад у Вовчанському районі Харківської області.

Однак не лише питання мобілізації та безпеки в регіонах були актуальними в обіцянках губернаторів цього тижня. Так, не менше уваги у своїх деклараціях керівники регіонів приділяли питанням соціального забезпечення, інфраструктури і державного управління на місцях.

Для прикладу, вищезгаданий очільник Дніпропетровщини Валентин Резніченко пообіцяв, що підвищення ціни на соціально значущі сорти хліба більш ніж на 5% в області не буде, а голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко дав слово вирішити проблему інваліда-чорнобильця Олександра Миколайовича, який попросив допомогти у вирішенні питання про пенсійні виплати. Керівник Харківщини Ігор Райнін запевнив, що в 2015 році запустить 20 об'єктів в житлово-комунальній та соціально-гуманітарній сферах та закупить 10 шкільних автобусів і рентгенівські жилети в лікарню. Актуальною серед обіцянок губернаторів останнього періоду була й тема підготовки до травневих свят. Так, голови Миколаївської ОДА Вадим Меріков і Дніпропетровщини Валентин Резніченко запевнили, що не допустять провокацій та диверсій під час відзначення травневих свят.

Система народного контролю «Слово і Діло» пропонує вашій увазі оновлений дайджест обіцянок голів обласних державних адміністрацій.

Однак одна з найцікавіших обіцянок останніх 7 днів належить голові Херсонської ОДА Андрію Путілову. Він пообіцяв, що для проходження митного кордону з Кримом буде запроваджена система електронної черги. «Сьогодні не обов’язково стояти в черзі по кілька діб. Буде можливість через інтернет чи гарячу лінію записатися і вам скажуть, у який день ви повинні під’їхати для проходження митних процедур», – сказав губернатор. Крім того, цікавою в контексті Херсонщини є й інформація про те, що область отримала кошти на будівництво спеціальної засувки в Північно-Кримському каналі, по якому вода з Херсонської області надходить на територію тимчасово окупованого Криму. Про це на прес-конференції 3 квітня повідомили народні депутати Андрій Гордєєв і Сергій Хлань (загальна сума коштів склала 50 млн грн – Ред.) з Державного бюджету для відповідного проекту. Народні обранці також наголосили на тому, що тимчасова споруда призводить до замулення Дніпра, а тому якнайшвидше будівництво належного інфраструктурного об'єкту є актуальним питанням не лише для області, але й України загалом.

«Слово і Діло» продовжує слідкувати за обіцянками очільників регіонів. Найближчим часом чекайте дайджест із переліком виконаних та невиконаних обіцянок народних депутатів України та членів Кабінету міністрів.

Якщо Ви побачили чи почули обіцянку будь-якого іншого політика або чиновника, про зміст якої, на Вашу думку, має дізнатись вся країна, надсилайте її нам на електронну адресу [email protected] з поміткою «Обіцянки політиків».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: