Шокін пообіцяв розібратися з вироком у справі Ландіка-молодшого

Читать на русском
Генеральний прокурор України Віктор Шокін заявив, що ще раз вивчить матеріали справи сина екс-народного депутата Володимира Ландіка, якому Сватівський районний суд Луганщини виніс виправдальний вирок
intv.ua

Генпрокурор України Віктор Шокін пообіцяв вивчити рішення Сватівського районного суду щодо виправдання сина колишнього народного депутата Володимира Ландіка Романа, щодо якого було винесено виправдальний вирок.

Про це, посилаючись на «УНН», пише «Слово і Діло».

«Я пам’ятаю цю справу... Я ознайомлюсь із рішенням суду і висловлю свою думку з цього приводу», – відповів Шокін на прохання журналістів прокоментувати правомірність рішення головуючого судді Сватівського районного суду Луганської області, винесеного 4 лютого цього року.

Як стало відомо сьогодні, на початку лютого 2015 року зазначений суд виправдав Романа Ландіка, визначивши факт побиття ним моделі Марії Коршунової влітку 2011 року як «необхідну самооборону». Про це журналістам розповіла сама постраждала, додавши, що її ані про саме засідання, ані про його результат, не повідомили.

Додамо також, що 19 січня 2012 року Ленінський районний суд Луганська засудив Романа Ландіка до 3 років позбавлення волі з відстрочкою від відбування покарання на 3 роки. 27 червня того ж року Луганський обласний апеляційний суд залишив цей вирок чинним.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: