«Сім'я» досі виводить гроші з України – Шокін

Читать на русском

Генеральний прокурор Віктор Шокін заявив, що в Україні досі працюють схеми з виведення грошей за кордон як минулої влади, так і нинішньої.

Про це він повідомив в інтерв'ю LB.ua, передає «Слово і Діло».

Зокрема, на питання, хто допомагав виводити гроші «сім'ї» Януковича з території України в 2014-2015-х роках, Шокін відповів: «Думаю, їх і зараз виводять... Я глибоко переконаний, що багато схем, які були раніше, вони працюють і сьогодні. І на цю владу, і на ту владу».

«Не думаю, що працюють в тому обсязі, як раніше, але, швидше за все, так, вони існують. Доводиться по крупицях збирати інформацію і боротися законними методами, які у нас сьогодні є», – додав генеральний прокурор.

За його словами, для боротьби зі схемами колишніх високосадовців, ГПУ почала застосовувати закон про заочне судове провадження, а також механізми повернення грошей, виведених з України.

«Проаналізували чинне законодавство, інвентаризували наші можливості, зіставивши – зрозуміли, як можна домагатися арешту рахунків і майна, що перебуває закордоном. В рамках однієї справи – поекспериментували. У нас вийшло. Сьогодні вже можна сказати: за цією схемою арештована яхта Шепелєва, плюс – його рахунки в Канаді і – ще на 40 мільйонів – у Швейцарії. Як виявилося, це зовсім нескладно. Продовжуємо працювати далі», – розповів Шокін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: