Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Слуга народу"
  • Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики

Гетманцев пообіцяв, що скандал за участі народного депутата Олександра Трухіна від "Слуги народу" замовчуватись не буде

2 вересня 2021 року народний депутат України Данило Гетманцев пообіцяв, що скандал за участі народного депутата Олександра Трухіна від "Слуги народу" замовчуватись не буде, а саме буде проведене засідання фракції за результатами отриманих доказів та повідомлено громадськості. Ведуча: "Нещодавно ваш колега Трухін потрапив у скандальну історію. Якою буде політична відповідальність для Трухіна?" Гетманцев: "Ми будемо розглядати це питання на підставі фактів... Про те, що він долучений до ДТП - це факт. Безперечно ми повинні розглянути це на фракції. Ми повинні вирішити це питання. Ми повинні отримати докази... Національна поліція передала це питання до ДБР. Як тільки будуть перші відомості про це, ми одразу його розглянемо. Ми не будемо замовчувати. У нас нульова толерантність до таких порушень" (відео 29:20-30:30).
Не виконано
Сказано 2 вересня 2021 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=DhYVW3zCx40
  • https://t.me/dark_k/3804
  • https://www.youtube.com/watch?v=HgU9NONvWdY&t=2004s&ab_channel=%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D0%B024
  • https://www.youtube.com/watch?v=2D7nk7mY-TQ&t=2483s&ab_channel=%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D0%B024
  • https://sluga-narodu.com/1-lystopada-vidbudetsia-zasidannia-fraktsii-sluha-narodu-poriadok-dennyy/
  • https://sluga-narodu.com/zasidannia-fraktsii-sluha-narodu-29-lystopada-poriadok-dennyy/
  • https://sluga-narodu.com/zasidannia-fraktsii-sluha-narodu-13-hrudnia-shcho-rozghliadatymut/
  • https://t.me/baldtrue/2852

Результат

23 жовтня 2021 року на звинувачення журналістів та експертів у замовчуванні справи з ДТП Олександра Трухіна Давид Гетманцев повідомив, що фракція обов'язково прийме політичне та юредичне рішення щодо Трухіна тільки після того, як факти керування транспотрним засобом та алкогольного сп'яніння будуть доведені. В той же час ведуча навела аргументи та приклади затягувань, а саме, коли депутат від правлячої партії, а саме Галина Янченко порушила таємницю слідства та оголосила, що у крові загиблого депутата Антона Полякова знайшли наркотичні речовини. В той же час звернула увагу на тому, що справа з ДТП Трухіна замовчується представниками владної більшості для уникнення покарання другий місяць (відео 32:10-34:30).

За інформацією ЗМІ, станом на 26 жовтня, ДБР слідом за Генпрокуратурою засекретило розслідування щодо п'яного ДТП Трухіна.

25 жовтня у спілкуванні з журналісткою Давид Арахамія заявив, що не довіряє Трухіну і необхідно проводити розслідування та понести покарання (відео 41:00-42:00)

За час розслідування відбулось 3 засідання фракції "Слуга народу":1 листопада, 29 листопада та 13 грудня. На жодному з них не виносили питання ДТП за участю Трухіна.

Станом на 1 лютого 2021 року інформації щодо події та з'ясування обставин фракція не надавала. У свою чергу журналісти опублікували відео, які доводять причетність Трухіна до ДТП та інші можливі правопорушення з боку депутата.

Обіцянка ортимує статус "не виконано", оскільки результату у розслідуванні немає, а скандал з ДТП представниками фракції замовчувався.