Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Львова
  • Голова партії "Самопоміч"

Садовий пообіцяв взяти на себе всі видатки на адвокатів і іншу допомогу родині хлопчика, що став жертвою зґвалтування на Левандівці

20 червня 2020 року міський голова Львова Андрій Садовий пообіцяв взяти на себе всі видатки на адвокатів і іншу допомогу родині хлопчика, що став жертвою зґвалтування на Левандівці. Нагадаємо 18 червня, на вул. Роксоляни, у Львові, зґвалтували 12-річного хлопчика. Поліція оперативно затримала ймовірного ґвалтівника.
Архів
Сказано 20 червня 2020 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/andriy.sadovyi/posts/3202980409741492
  • https://portal.lviv.ua/news/2020/12/01/spravu-pro-zgvaltuvannia-12-richnoho-lviv-ianyna-peredaly-do-sudu
  • Лист Львівської міської ради від 1 лютого 2021 року

Результат

Станом на 1 грудня 2020 року справу про зґвалтування 12-річного хлопчика передали до суду. Обвинувальний акт щодо 18-річного кривдника скерували до суду. На час слідства зловмисник перебуває під вартою.

1 лютого 2021 року Львівська міська рада повідомила, що до роботи з хлопчиком та його родиною було залучено психолога, який надавав дитині психологічну підтримку та стежив за дотриманням психологічно безпечних умов при проведені слідчих експериментів. Сім'ї було запропоновано соціальні послуги, зокрема, тривалий психологічний супровід психологами центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, а також юридичне консультування юрисконсультом центру.

Проте, родина хлопчика відмовилась від запропонованих послуг, виявила бажання самостійно залучити для допомоги психотерапевта та адвоката, які працюють з постраждалим хлопчиком та представляють їх інтереси в суді.

Центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді зазначає, що при подальшій необхідності будуть здійснювати роботи з сім'єю.

Враховуючи, що міська влада вживала заходів щодо забезпечення родини постраждалого хлопчика необхідними соціальними та юридичними послугами, проте сім'я відмовилась від них, то обіцянка переноситься до архіву.