Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Співголова депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики

Герасимов заявив, що фракція "ЄС" ініціює висловлення недовіри уряду Дениса Шмигаля

2 червня 2020 року народний депутат України Артур Герасимов з трибуни Верховної Ради заявив, що фракція "Європейська солідарність" буде ініціювати висловлення недовіри уряду Шмигаля. Герасимов: "А сумнозвісна, так звана програма дій уряду. А брехня про 500 тисяч нових робочих місць. Все це свідчить, що другий уряд Зеленського лише поглиблює кризу, яку почав перший уряд Зеленського. Саме тому "Європейська солідарність" ініціює висловлення недовіри всьому уряду". (відео 1:45 - 2:08)
Не виконано
Сказано 2 червня 2020 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=Pz4vVSxUU3Q
  • https://www.youtube.com/watch?v=g9z5QlmieY4
  • https://www.youtube.com/watch?v=JZu-a4ZLltM

Результат

15 червня 2020 року співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко на погоджувальній раді заявила, що вже зібрано половину підписів від потрібних 150 щодо висловлення недовіри уряду. Геращенко: "Я нагадаю, що "Європейська солідарність" вже зібрала більше половини підписів із ста п'ятдесяти за відставку уряду і ми чекаємо від наших колег від "Батьківщини", по "Голосу", депутатським групам, також, що ви дасте ваші підписи для того, щоб другий уряд Зеленського — не компетентний, не фаховий пішов у відставку в повному складі". (відео 29:36 - 29:59)

Як повідомив з трибуни Верховної Ради народний депутат України Олексій Гончаренко, станом на 18 червня 2020 року фракція "Європейська солідарність" зібрала 80 підписів за відставку уряду.

Обіцянка отримує статус "не виконано", оскільки станом на лютий 2022 року за даними сайту ВРУ народні депутати від фракції "Європейська солідарність" не реєстрували та не подавали на розгляд відповідну постанову чи інші законодавчі ініціативи, які передбачають висловлення недовіри уряду. Статус обіцянки може бути змінений за умови, якщо народні депутати зареєструють відповідну ініціативу.