Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Аваков пообіцяв, що у Кагарлицькому відділенні поліції працюватимуть лише «нові» працівники поліції

29 травня 2020 року міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пообіцяв, що у Кагарлицькому відділенні поліції працюватимуть лише «нові» працівники поліції. «Двоє поліцейських заарештовані, підрозділ цей повністю розпущено. Кожен із них виведений за штат. Це близько 60-ти осіб. Ми приймаємо рішення, хто з них міг бути причетним або хоча б знав про здійснюваний факт. Усі працівники далі будуть нові», – заявив міністр (відео 4:12).
Не виконано
Сказано 29 травня 2020 р.

Джерело

  • // https://youtu.be/p53OcTOw2ts?t=252
  • Лист Нацполіції від 14 серпня 2020 року
  • https://hromadske.ua/posts/kagarlickij-viddilok-policiyi-de-zgvaltuvali-zhinku-prodovzhuye-pracyuvati-pereatestaciya-trivatime-2-misci
  • Запит редакції від 17 серпня 2020 року
  • https://www.npu.gov.ua/news/Informacziya/vnutrishnya-bezpeka-naczpolicziji-zatrimala-dvox-policzejskix-kagarliczkogo-viddilu-policziji-za-pidozroyu-u-z-valtuvanni/
  • https://public.nazk.gov.ua/
  • https://www.unn.com.ua/uk/exclusive/1885206-zgvaltuvannya-ta-katuvannya-u-kagarliku-v-politsiyi-rozpovili-pro-rezultati-pereatestatsiyi-spivrobitnikiv

Результат

Для початку варто зазначити, що в обіцянці міністра Авакова під підрозділом розуміється Кагарлицьке відділення поліції Обухівського відділу поліції ГУНП в Київській області, а ні що інше з меншим кадровим складом. Відповідно саме в цьому відділенні після переатестації усі працівники мають бути нові. Далі про переатестацію та її результати.

Відразу після повідомлень про зґвалтування та побиття людей поліцейськими Кагарлицького відділення, голова Нацполіції Клименко звільнив поліцейських, які підозрюються у скоєнні злочину, відсторонив від виконання службових обов’язків керівництво відділу (Обухівського) та прийняв рішення про розформування підрозділу і переатестацію всього особового складу Кагарлицького відділення поліції.

Переатестація тривала 2 місяці. З метою з'ясування її результатів на початку серпня редакцією аналітичного порталу було направлено запит в ГУНП в Київській області. З отриманої відповіді стало відомо, що Кагарлицьке відділення поліції Обухівського відділу стало відділенням №1 Обухівського відділу, в якому понад 30 працівників залишилися на посадах (!), – див. джерело №6.

Перевіряли результати переатестації й інші ЗМІ, але в рамках всього Обухівського відділу (!) та підпорядкованих відділень: «Загалом пройшло атестування 148 поліцейських: Обухівський відділ поліції – 98, Кагарлицьке відділення поліції – 39 та Ржищівське відділення поліції відповідно – 11». За результатами проходження атестування лише 9 (!) працівників підлягали звільненню, 13 підлягали пониженню.

Враховуючи те, що за результатами переатестації у Кагарлицькому відділенні поліції (віднедавна у відділенні №1 Обухівського відділу) майже всі працівники зберегли посади, обіцянці присвоєно статус «не виконано».