Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Керівник Офісу Президента України
  • Член Ради національної безпеки і оборони України

Єрмак пообіцяв забезпечити прозорі державні процеси ОП, без «інтриг» і «телефонного права» – «все буде прозоро і чесно»

12 лютого 2020 року керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак пообіцяв забезпечити прозорі державні процеси ОП, без «інтриг» і «телефонного права» – «все буде прозоро і чесно».
Не виконано
Сказано 12 лютого 2020 р.

Джерело

  • https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/2874561-ermak-obicae-so-v-ofisi-prezidenta-ne-bude-intrig-i-telefonnogo-prava.html
  • https://www.radiosvoboda.org/a/news-schemes-akhmetov-shefir/30882980.html
  • https://www.radiosvoboda.org/a/skhemy-ze-oliharkhy/31313070.html
  • https://www.slovoidilo.ua/promise/52036.html
  • https://www.slovoidilo.ua/promise/52036.html

Результат

Нагадаємо, у період з травня по жовтень 2019 року президент Зеленський та представники Офісу президента неодноразово проводили зустрічі з підприємцями, бізнесменами, як особисто, так і публічно, частина зустрічей не анонсувалася. Саме через це обіцянка президента: «вести прозорі стосунки з підприємцями», – отримала статусу «не виконано».

Пройшов час, Андрій Єрмак замінив Андрія Богдана на посаді керівника ОПУ, але «вести прозорі стосунки з підприємцями» не вдається. Як свідчать матеріали журналістів «Схем» від жовтня 2020 року та червня 2021 року, перший помічник президента України Сергій Шефір таємно приїжджав до маєтку Ахметова під Києвом, а Новинський непублічно відвідав Офіс президента.

Журналісти звернулись до Сергія Шефіра із запитаннями, що він обговорював з олігархом, чому зустрічався з ним таємно і чи відомо про це президентові. У відповідь Сергій Шефір зазначив: «Відповім на всі питання одразу. Нічого, що суперечить інтересам нашої країни, нічого протизаконного я не роблю, крапка».

Журналісти звернулись за коментарем до Новинського: «З яких причин ви відвідували Офіс президента 27 травня ввечері?», – «Це треба говорити? Як правило, коли я відвідую Офіс президента чи якісь інші місця, Кабінет міністрів чи міністерства – ну, є якісь речі, які напоказ не робляться. І про них говорити не можна. Помилка журналістів, що кожен депутат чи кожен відвідувач має про них говорити», – відповів Новинський.

Враховуючи такі приклади, важко стверджувати, що державні процеси в Офісі президента здійснюються зі 100% дотриманням принципів чесності та прозорості. Обіцянці присвоєно статус «не виконано».