Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Барна пообіцяв збудувати майданчики для вагових комплексів

24 грудня 2017 року голова Тернопільської ОДА Степан Барна пообіцяв збудувати майданчики для вагових комплексів. Такі площадки для здійснення вагового контролю планується розмістити щонайменше у 6-ти пріоритетних напрямках, де найчастіше відбувається перевантаження доріг. Завдяки мобільним лабораторіям з габаритно-ваговим контролем вдасться зберегти інфраструктуру області та зменшити навантаження на дороги, уберігаючи їх таким чином від руйнування перевантаженими автомобілями. Наразі область отримала три таких автомобілі.
Не виконано
Сказано 24 грудня 2017 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/barnastepan/posts/1744661932220338
  • Лист першого заступника голови ОДА Крисак Івана Богдановича
  • Лист керівника апарату Тернопільської ОДА
  • Лист Тернопільської ОДА від 25 квітня 2019 року

Результат

У 2016-2017 роках на території області облаштували 4 майданчики для розміщення пунктів габаритно-вагового контролю, а саме:

- на дорозі Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече

- на дорозі Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знам'янка

- на дорозі Н-02 в м. Зборів

- на дорозі Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече

Станом на 24 травня 2018 року майданчики потребують ремонту, який здійснять у 2018 році. Степан Барна обіцяв розмістити майданчики щонайменше у 6 пріоритетних для області напрямках, а діють всього 4 майданчики.

За інформацією Тернопільської ОДА станом на 3 вересня 2018 року в області функціонують майданчики для проведення габаритно-вагового контролю на дорогах:

- Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече (смт. Дружба)

- Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече (на кордоні з Рівненською областю)

- Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знам'янка (обхід міста Підволочиськ)

Триває облаштування майданчика М-09 Тернопіль-Львів-Рава Руська.

Попри проведення активних ремонтних робіт в області, за їх збереження дбають тільки на половину. З обіцяних щонайменше 6-ти майданчиків вагового контролю діють тільки 3. Найбільша кількість діючих майданчиків у 2018 році склала 4 одиниці, облаштування одного триває. Зважаючи на недостатньо кількість майданчиків по зазначених головою ОДА напрямках станом на вересень 2018 року обіцянка отримує статус не виконаної. Редакція продовжить слідкувати за створенням майданчиків і змінить статус виконання обіцянки у разі облаштування майданчиків габаритно-вагового контролю на зазначених напрямках.

Станом на 25 квітня 2019 року в області функціонує 3 майданчики габаритно-вагового контролю на автомобільних дорогах державного значення. Нагадаємо, що планував Степан Барна - 6 таких майданчиків у пріоритетних напрямках, де найчастіше відбувається перевантаження доріг.