Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Рева запевнив, що Єдиний реєстр отримувачів соціальної допомоги буде створено у 2018 році

4 грудня 2017 року міністр соціальної політики Андрій Рева пообіцяв, що Єдиний реєстр отримувачів соціальної допомоги буде створено у 2018 році. Телеведучий Вадим Карп'як запитав Андрія Реву, коли в Україні сформують єдиний реєстр отримувачів соціальної допомоги. «Що стосується реєстру отримувачів допомоги, то він складається взагалі з двох частин. Допомога в нас йде, як з бюджету центрального тобто державного і місцевих, так і страхові виплати, які проводять Пенсійний фонд і Фонд соціального страхування. Відповідно до закону, який ми щойно прийняли, щодо пенсійної реформи, передбачено, що реєстр страхових виплат буде здійснено на базі Пенсійного фонду України, тобто всіх страхових виплат. Що стосується виплат з бюджету, цей реєстр буде створено при Міністерстві соціальної політики у 2018 році», – повідомив Андрій Рева (відео 21:52).
Не виконано
Сказано 4 грудня 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=r5xo2TEHgoU&feature=youtu.be&t=19m25s
  • лист міністерства
  • Лист Мінсоцполітики від 15 січня 2019 року

Результат

Відповідно до листа Міністерства соціальної політики від 23 березня 2018 року встановлено, що 28 лютого 2018 року було укладено договір між Мінсоцполітики та консорціумом по створенню Єдиного реєстру соціальних виплат з терміном виконання робіт протягом 33 місяців та технічною підтримкою на 36 місяців.

Відповідно до листа Мінсоцполітики від 15 січня 2019 року, міністерством було підписано договір на створення єдиного інформаційного простору для всіх реєстрів та баз даних автоматизованих систем в рамках проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України» «Розробка та удосконалення прикладного програмного забезпечення інформаційної системи управління (перша черга)» – «E-SOCIAL» (реалізація 2018-2020 роки).

ВИСНОВОК: обіцянка отримує статус «не виконано», тому що у 2018 році не було створено Єдиного реєстру отримувачів соціальної допомоги, як обіцяв міністр.