Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова Тернопільської обласної ради

Головко пообіцяв, що ВО "Свобода" підтримає законопроект про антикорупційний суд

10 листопада 2017 року народний депутат України Михайло Головко пообіцяв, що "Свобода" підтримає законопроект про антикорупційний суд (відео: 7:15-7:20). Нагадаємо, у ВРУ зареєстровано законопроект "Про антикорупційні суди" (№6011), від1 лютого 2017 року, авторський колектив очолив нардеп Єгор Соболєв. Ще Михайло Головко зазначив, що прийняття такого закону не подолає корупцію і такий спеціалізований суд взагалі суперечить Конституції України. Також, він наголосив, що ВО "Свобода" пропонує свій сценарій подолання суддівської корупції. Так, на думку нардепа необхідно звільнити всіх суддів та призначити нових шляхом референдуму. Однак, ця теза з передвиборчої програми і поки обіцянка провалена, так як відповідний законопроект свободівців - відхилено.
Виконано
Сказано 10 листопада 2017 р.

Джерело

  • https://youtu.be/pr6WTuz-Hlg?t=7m15s
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=17131
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=17131
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=18885

Результат

Народні депутати в четвер, 1 березня, підтримали в першому читанні проект закону, який передбачає створення в Україні антикорупційного суду, внесеного президентом Петром Порошенко. Свої голоси на підтримку документа віддали 282 народних обранця. Проектом пропонується визначити додаткові спеціальні вимоги до суддів вищого антикорупційного суду, пов'язані з предметної компетенцією суду і його спеціалізації з розгляду кримінальних проваджень про корупційні злочини.

"Свобода" у більшості підтримала законопроект, лише нардеп Левченко був відсутній.

7 червня 2018 року ВРУ зібралася з силами та змогла проголосувати за створення Антикорупційного суду України. Законопроект №7440 (про Вищий антикорупційний суд) підтримали 315 народних депутатів. Зокрема, позитивно за це рішення голосували і представники ВО "Свобода" у ВРУ (М.Головко, А.Іллєнко, Ю. Левченко, О.Марченко, О.Осуховський)