Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова Київської міської організації Всеукраїнське об'єднання "Свобода"

Іллєнко пообіцяв добиватись юридичного завершення перейменування проспекту Ватутіна на проспект Шухевича

13 червня 2017 року народний депутат Андрій Іллєнко пообіцяв добиватись юридичного завершення перейменування проспекту Ватутіна на проспект Шухевича. Нагадаємо, Окружний адміністративний суд заборонив міськраді Києва підписувати і публікувати рішення про перейменування проспекту Ватутіна на проспект Шухевича (відео:11:30). «СЛОВО І ДІЛО» ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Виконання цієї обіцянки не належить до компетенції народного депутата України, однак її фіксація необхідна для зваженої характеристики поведінки персони у публічному просторі.
Не виконано
Сказано 13 червня 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=yIepsiPvoAc
  • http://24tv.ua/prospekt_vatutina_ofitsiyno_pereymenuvali_na_prospekt_shuhevicha_n836099
  • https://strana.ua/news/79367-pereimenovanie-prospekta-vatutina-vse-eshe-priostanovleno-sudom.html
  • https://ukranews.com/ua/news/506200-kyyany-prodovzhuyut-zbir-pidpysiv-za-iniciyuvannya-povernennya-prospektu-vatutina-istorychnoi-nazvy
  • https://ukranews.com/news/509223-v-kyeve-poka-ne-budut-pereymenovyvat-prospekt-vatutyna-v-shukhevycha
  • http://ua.korrespondent.net/city/kiev/3873598-kyivrada-vidkhylyla-petytsiui-po-prospektu-vatutina
  • http://web.archive.org/web/20200104023021/https://uinp.gov.ua/pres-centr/novyny/prospektam-bandery-i-shuhevycha-v-kyyevi-buty-instytut-nacionalnoyi-pamyati-vygrav-v-apelyaciynomu-sudi

Результат

30 червня на сайті Київради, без публікації у газеті «Хрещатик», було оприлюднено рішення про перейменування проспекту Генерала Ватутіна в проспект Романа Шухевича. Однак, станом на 3 липня ще лишалося в силі рішення Окружного адмінсуду Києва, яким Київраді заборонено підписувати і публікувати рішення від 1 червня про перейменування до розгляду справи по суті. Юрист Олена Бережна, автор позову про незаконність перейменування вулиці, спростувала заяви міністра культури Євгена Нищука, який на минулому тижні повідомив, що всі судові розгляди з приводу перейменування завершені.

20 липня апеляційний суд відмовив у скарзі на ухвалу суду першої інстанції, а це означає, що перейменування проспекту поки не відбудеться. Київрада продовжує «боротьбу» і 31 липня Комісія з питань культури Київради одностайно відхилила петицію, яку ініціювала Олена Бережна, про скасування перейменування проспекту Шухевича в Києві.

9 грудня 2019 року апеляційний суд підтвердив законність рішень Київської міської ради про перейменування Московського проспекту і проспекту Генерала Ватутіна в Києві на проспекти Степана Бандери та Романа Шухевича.

Обіцянка отримує статус "не виконано", оскільки сприяння народного депутата щодо перейменування не було.