Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Сотник пообіцяла працювати над питаннями безпеки країни

18 липня 2016 року народний депутат Олена Сотник пообіцяла працювати над питаннями безпеки країни, які охоплюватимуть реформування СБУ та цивільний контроль над обороною та видатками на оборону сферу(відео:19:56).
Виконано
Сказано 18 липня 2016 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=hrfQg0sQY3I
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/pt2/reports.dep2?PERSON=18010&SKL=9
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=17780

Результат

Станом на 9 червня 2017 року Олена Сотник виступила ініціатором законопроекту №5455 «Про внесення змін до Закону України «Про Національну поліцію» щодо свободи мирних зібрань та №5456 «Про внесення змін до Закону України «Про Національну гвардію України» щодо свободи мирних зібрань.

5 квітня Верховна Рада ухвалила за основу законопроект №8068 "Про національну безпеку України". Як пояснив секретар РНБО Олександр Турчинов, який представляв документ у парламенті, ухвалення цього закону має стати значним кроком на шляху запровадження стандартів НАТО в Україні.

Зокрема, запровадить регулювання діяльності органів безпеки і оборони відповідно до стандартів НАТО та Євросоюзу.

Документ також гарантує надійний цивільний контроль над сектором безпеки та оборони з боку Ради та громадянського суспільства, а також закріплює чіткий розподіл повноважень органів сектору безпеки та оборони.

У законопроекті закріплені саме фундаментальні національні інтереси України, серед яких забезпечення державного суверенітету і територіальної цілісності, інтеграція України в європейський політичний і економічний правовий простір на шляху членства у ЄС та НАТО.

Сотник утрималася на голосуванні за вказаний законопроект.

Оскільки нардеп сприяла вирішенню питання шляхом подачі власних законодавчих ініціатив. Обіцянка отримує статус "виконано".