Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Буряк пообіцяв збудувати в Запоріжжі новий міст через Дніпро

24 лютого 2016 року міський голова Запоріжжя Володимир Буряк запевнив, що в Запоріжжі буде побудований новий міст через Дніпро. За його словами, перед початком будівництва необхідно детально вивчити питання, чи доцільно збудувати новий міст, або ж провести роботи на вже існуючих.
Архів
Сказано 24 лютого 2016 р.

Джерело

  • http://meriazp.gov.ua/test/index.php?id=20
  • http://meriazp.gov.ua/test/index.php?id=147&pid=19299
  • http://times.zp.ua/news/fresh/deputaty_vydelili_ocherednye_20_millionov_na_zaporozhskie_mosty/183581/
  • http://times.zp.ua/news/fresh/zaporozhskiy_gorsovet_dal_na_mosty_44_milliona_slovo_za_kabminom/183975/
  • http://www.061.ua/news/1470941
  • http://gazeta.zp.ua/news/most-v-zaporozhe-budut-stroit-esche-dolgo-
  • https://zp.depo.ua/ukr/zp/v-zaporizhzhi-zaversheno-vstanovlennya-osnovi-mosta-z-hortici-na-baburku-20180219729871
  • https://www.radiosvoboda.org/a/news-zaporizhzhia-mist-akcija/29594623.html
  • Лист Запорізької МР від 24 жовтня 2019 року
  • https://nv.ua/ukr/biz/markets/mist-cherez-dnipro-koli-zakinchat-budivnictvo-v-zaporizhzhi-novini-ukrajini-50083736.html

Результат

25 серпня 2017 року прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що добудувати новий мостовий перехід через Дніпро в Запоріжжі, будівництво якого було розпочато в 2004 році, заважає застаріла проектна документація. За словами Гройсмана, роботи по оновленню проектної документації моста ведуться і вже в 2018 році будуть передбачені кошти на його добудову.

Станом на 19 лютого 2018 року у Запоріжжі завершили встановлення основи моста між Хортицею та Хортицьким районом Запоріжжя, розташованим на правому березі. При цьому, коли металева конструкція перетвориться на мостовий перехід, невідомо. За словами голови Запорізької ОДА Костянтина Бриля, це пов'язано з проблемами у проектній документації.

11 листопада 2018 року у Запоріжжі відбулася акція за нові мости через Дніпро. За словами організатора заходу, таким чином вони разом з учасниками флешмобу намагаються привернути громадськості та влади в Україні до багаторічної проблеми транспортного сполучення через Дніпро, що існує в Запоріжжі.

Зведення нового мостового переходу через Дніпро в Запоріжжі триває з 2004 року. Воно неодноразово припинялись через проблеми з фінансуванням. Востаннє будівельні роботи було поновлено у 2016 році, коли було досягнуто домовленості про спільне фінансування робіт із державного та місцевого бюджетів. Того ж року прем’єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв щорічно надавати півмільярда гривень із держбюджету на зведення мостів у Запоріжжі. Але з кінця 2017 року практично всі роботи на будівництві мостів були припинені, відповідно до припису Державної архітектурно-будівельної інспекції України, через невідповідності в проектних документах. Наразі ця документація проходить необхідні експертизи і погодження.

Станом на 24 жовтня 2019 року продовжується коригування проєкту будівництва мосту через Дніпро.

22 квітня 2020 року голова Укравтодору Олександр Кубраков розповів, що вже цього року Укравтодор планує запустити рух транспорту на першій черзі Запорізького мосту через Дніпро. Повністю завершити будівництво можуть до кінця наступного року.

30 вересня 2021 року на позачерговій сесії Запорізької міської ради депутати підтримали рішення про припинення повноважень мера Володимира Буряка. Оскільки надалі він не матиме повноважень для виконання обіцянки, її перенесено в архів.