Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Голова партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина"
  • Голова депутатської фракції "Батьківщина"
  • Член Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

Тимошенко заявила, що її фракція не голосуватиме за новий уряд, поки парламент не підтримає пакет законопроектів щодо фермерства

24 лютого 2016 року народний депутат України Юлія Тимошенко заявила, що фракція партії «ВО «Батьківщина» не увійде до складу нової коаліції й не проголосує за нового прем'єр-міністра, доки парламент не затвердить пакет законопроектів щодо стратегії розвитку фермерства. Також вона запропонувала терміново, до голосування за новий уряд, скликати форум фермерів для того, щоб затвердити пакет вимог до нового Кабміну та провести ці законодавчі ініціативи через аграрний комітет ВР.
Виконано
Сказано 24 лютого 2016 р.

Джерело

  • http://ba.org.ua/yuliya-timoshenko-batkivshhina-dobivatimetsya-zatverdzhennya-strategi%D1%97-rozvitku-fermerstva/
  • http://ba.org.ua/batkivshhina-ogolosila-perelik-zakoniv-yaki-maye-prijnyati-nova-koaliciya/
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=53102
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=58727

Результат

25 березня 2016 року фракція партії «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина» оголосила перелік законодавчих документів, які має прийняти парламент для того, щоб вона увійшла до складу нової коаліції та проголосувала за кандидатуру нового прем’єр-міністра. Серед них згадано 3 законопроекти (№3748-1, №3754 та №1599), які стосуються змін у державній аграрній політиці.

31 березня 2016 року у другому читанні було ухвалено проект закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств» №1599, який дає можливість вивести в правове поле діяльність особистих селянських господарств та трансформувати їх у сімейні фермерські господарства.

14 квітня 2016 року Верховна Рада України проголосувала за призначення нового складу Кабінету Міністрів. Відповідну постанову №4424 «Про формування складу Кабінету Міністрів України» підтримало 239 народних депутатів. Однак фракція «Батьківщини» не віддала жодного голосу «За». Додамо, що станом на день голосування два з трьох «фермерських» законопроектів від «Батьківщини» не розглядались у сесійній залі.