Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Ткаченко пообіцяв створити нову модель системи охорони здоров'я області

11 червня 2015 року голова Черкаської обласної державної адміністрації Юрій Ткаченко заявив, що в області буде створено нову модель системи охорони здоров'я області. Він додав, що за потреби,обласна влада сформує потрібні пропозиції до МОЗу. Нова система охорони здоров'я буде створена при адміністративній реформі, коли відбудеться об’єднання територіальних громад.
Архів
Сказано 11 червня 2015 р.

Джерело

  • http://www.oda.ck.ua/?lng=ukr&section=2&page=2&id=1115696
  • https://www.youtube.com/watch?v=pqYmLYGoq_c
  • Лист Директора Департаменту охорони здоров'я Черкаської ОДА Лобаса М.
  • Лист Черкаської ОДА

Результат

31 липня 2015 року Юрій Ткаченко повідомив про призначення на посаду директора Департаменту медицини Михайла Лобаса. Ткаченко заявив, що від нового очільника вимагає реформаторського підходу в роботі. Окрім, цього він повідомив, що найближчим часом буде презентована концепція реформування медицини в області в цілому, запровадження системи електронних закупівель в області (відео 0:24-2:20).

Відповідно до листа директора Департаменту охорони здоров'я Черкаської ОДА Лобаса М. від 8 жовтня 2015 року, з метою вироблення пропозицій щодо реформування системи охорони здоров'я, наказом Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації від 27.04.2015 року № 349, було створено відповідну комісію, яка має на меті створення алгоритму реформування системи охорони здоров'я області.

Відповідно до листа Черкаської ОДА від 12 грудня 2016 року, на засіданні колегії Департаменту охорони здоров'я обласної державної адміністрації головою комісії представлено пропозиції комісії щодо реформування системи охорони здоров'я області. Адміністрацією Департаменту пропозиції комісії взяті до опрацювання та враховані при формуванні проекту Календарного плану оптимізації мережі закладів охорони здоров'я області, що фінансуються з місцевих бюджетів області на 2016-2018 роки. Першим завданням Календарного плану було створення центрів первинної медико-санітарної допомоги у всіх регіонах області. Відповідно до Календарного плану в області на даний час створено та функціонує 17 центрів ПМСД. Залишаються нествореними центри ПМСД у 7 районах та 2 містах обласного значення. Другим завданням Календарного плану була реорганізація малопотужних дільничних лікарень в лікарські амбулаторії загальної практики-сімейної медицини з ліжками денного перебування. Станом на 30.11.2016 в області функціонує лише одна дільнична лікарня. До зазначеного Календарного плану також було внесено завдання забезпечити поступове, поетапне, протягом трьох років приведення ліжкового фонду стаціонарних закладів охорони здоров'я вторинного рівня та обласних закладів відповідно до нормативу забезпеченості ліжками, що має становити не більше 60 ліжок на 10 тис. населення. Завдяки проведеним заходам станом на 30.11.2016 показник забезпеченості - 78,8 на 10 тис. населення. На сьогодні облдержадміністрацією та її структурним підрозділом управлінням охорони здоров'я продовжується робота щодо упорядкування галузі охорони здоров'я області відповідно до вимог чинного законодавства України.