Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Головко запевнив, що всі споруди цивільного захисту стовідсотково відповідатимуть вимогам щодо цивільної оборони

28 січня 2015 року голова Полтавської ОДА Валерій Головко під час брифінгу з журналістами в ОКІА «Новини Полтавщини» зазначив, що одним із нагальних завдань є ремонт споруд цивільного захисту. За словами Валерія Головка, третина їх не відповідає вимогами сьогодення. Це насамперед стосується сховищ, що знаходяться безпосередньо у житлових будинках. При цьому голова облдержадміністрації запевнив, що за кілька тижнів всі споруди цивільного захисту стовідсотково відповідатимуть вимогам щодо цивільної оборони.
Не виконано
Сказано 28 січня 2015 р.

Джерело

  • http://www.adm-pl.gov.ua/
  • http://www.adm-pl.gov.ua/news/valeriy-golovko-bezpeku-zhiteliv-i-v-misti-i-v-seli-povinni-zabezpechiti-na-visokomu-rivni
  • http://vpoltave.info/post/33997-na-poltavshhin%D1%96-perev%D1%96rili-98%-bomboskhovishh
  • Лист начальника управління з питань надзвичайних ситуацій В. М. Стеблянка
  • Лист першого заступника начальника Управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Полтавської ОДА В. Стеблянко №02-15/148 від 02.02.2016 р.

Результат

19 березня 2015 року на спільному засіданні постійних комісій обласної ради з питань бюджету та управління майном, житлово-комунального господарства, забезпечення законності та правопорядку, промислової політики, підприємництва та інвестицій повідомили, що на Полтавщині уже перевірили 218 сховищ, або майже 98% з усіх в області. Із них придатними визнали – 40%, непридатних – 43%. Решту ще треба доводити до ладу.

Відповідно до листа Полтавської ОДА від 16 червня 2015 року, на виконання доручень голови ОДА в містах та районах області проведено наступну роботу по приведенню захисних споруд цивільного захисту у готовність до використання: - кількість 3СЦ3, які протягом 2015 року були приведені у готовність (відремонтовані) - 342; - кількість ЗСЦЗ, на яких ведуться роботи по приведенню у готовність — 254.

У місцевих бюджетах на 2015 рік передбачено кошти на приведення захисних споруд комунальної форми власності у готовність за призначенням та проведення їх технічної інвентаризації: у сумі 2,394 тис. грн.

2 лютого 2016 року перший заступник начальника Управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи В. Стеблянко повідомив, що, станом на 01.01.2016 р., в Полтавській області налічується 1449 захисних споруд цивільного захисту, протягом 2015 року лише 375 з них приведено у готовність.