ГПУ заарештувала понад мільярд гривень кримських депутатів

Читать на русском

Генеральна прокуратура наклала арешт на майно влади Криму та самопроголошених керівників органів влади автономії на 1,2 млрд грн.

Про це повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури України, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

Як зазначають у прес-службі, Печерський районний суд міста Києва підтримав клопотання слідчих управління з питань представництва інтересів громадянина або держави в суді. «Та наклав арешт на нерухоме і рухоме майно депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, а також самопроголошених керівників незаконно сформованих органів влади автономії (С. Аксьонова, В. Константинова та інших)», – йдеться у повідомленні.

Так за інформацією прес-служби, арешт накладено на 67 транспортних засобів, майже 70 житлових та нежитлових приміщень та інше майно, яке знаходиться у тому числі на території материкової частини України.

«Орієнтовна вартість арештованого майна складає 1 млрд 200 млн грн», – повідомляють у ГПУ.

Також слідчими ГПУ розслідуються кримінальні провадження стосовно депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, а також самопроголошених керівників незаконно сформованих органів влади автономії, які підозрюються у співучасті у насильницькій зміні конституційного ладу, у зміні меж території України, а також публічні заклики до вчинення таких дій, вчиненні державної зради.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: