Кириленко роз'яснив, яке кіно заборонила Рада

Читать на русском

Міністр культури України В'ячеслав Кириленко роз'яснив, на які фільми та серіали російського виробництва вчора наложила табу Верховна Рада.

«Не потрібно перекручувати мої слова про заборону російських серіалів», – написав чиновник у своєму блозі, коментуючи прийнятий учора Закон про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України, передає «Слово і Діло».

«У законі про заборону серіалів заборонене все російське кіно від 2014 року, і все мілітарне – від 1991 року. Як з'ясувалося, такий підхід правильний», – зазначив політик.

Пізніше він написав, що його позиція наступна: «1. Російські серіали треба забороняти. 2. Мілітарні російські серіали, випущені після 1991 р., слід заборонити тотально. 3. Треба заборонити всі російські фільми, випущені з моменту початку російської агресії в Україні, тобто від 2014 р.», додавши, що, як з'ясувалося, саме ці пункти і врахували в законі народні депутати.

Разом з тим, Кириленко визнав, що українським телеканалам тепер буде важче наповнювати ефір. Також він додав, що під заборону можуть підпасти і цілком достойні стрічки, однак ними доведеться пожертвувати заради підтримки вітчизняного кіновиробника.

Читайте також: Кириленко покращить статистику власних обіцянок, узаконивши «ленінопад»

Раніше «Слово і Діло» зафіксувало обіцянку Кириленка про збільшення кількості годин викладання українознавчих дисциплін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: