Ярош: злітну смугу ДАПу ми контролюємо, а термінали треба було підірвати

Читать на русском

Лідер «Правого Сектору» Дмитро Ярош переконаний, що втрати, яких зазнали українські силовики в Донецькому аеропорту – невиправдані.

Про це він розповів в інтерв'ю «Громадському», передає «Слово і Діло».

Ярош зазначив, що він пропонував керівництву збройних сил підірвати термінали Донецького аеропорту, оскільки вони не мали тактичного значення, враховуючи, що злітно-посадкова смуга контролюється українськими силовиками.

«Якщо батальйонно-тактичною штурмовою групою провести спецоперацію, перед тим артилерію підготувати по квадратах, то ми можемо нормально зайти в термінал, нормально там попрацювати, підігнати інженерну техніку, навіть «200-х» же треба забрати, відійти, замінувати і підірвати там усе», – за словами лідера «ПС» таку пропозицію він висловлював керівникам ЗСУ, однак ті її не підтримали.

«Аеродром нами повністю контролюється, а ті термінали нікому не потрібні в такому стані. Але наші генерали думають інакше», – розповів Ярош.

Він також констатував, що після іловайської трагедії українське військове командування так і не зробило жодних висновків. «На наших очах роту «поклали» в Жаб'єму, перед Пісками... Хлопців «кладуть», як мішені. Логіки немає. Жодних висновків з іловайської трагедії вони не зробили», – констатував Ярош.

Лідер «Правого сектора» також заявив, що добровольці і частина військових можуть створити «паралельний Генштаб». «Ми вже почали це робити. Я думаю, що за деякий час це буде реалізовано», - повідомив народний депутат.

Читайте також: Павленко про пропускний режим на Донбасі: простіше виїхати через Росію

Разом із тим, сьогодні в Міністерстві оборони заявили, що для звільнення з посади начальника Генерального штабу Збройних сил України Віктора Муженка немає підстав.

Додамо, що сам Дмитро Ярош поки чітко виконував свою обіцянку перебувати на передовій в разі загострення ситуації на сході України – принаймні до моменту поранення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: