Російські банки забираються з Криму?

Читать на русском

Європейські санкції створюють серйозні проблеми для роботи російських банків в окупованому Криму.

Частина банків уже закривають свої філії в кримських містах, передає «Слово і Діло» з посиланням на російський «Коммерсант».

Банкіри пояснюють, що закриття офісів – вимушений крок, «пов'язаний із загостренням зовнішньополітичної обстановки та посиленням системних ризиків для банку... як на території Криму, так і в решті російських регіонів присутності». Зокрема, так пояснили закриття своїх кримських філіалів у «Промрегіонбанку».

Експерти підтверджують: співпраця з європейськими фінансовими інституціями змушує банкірів дотримуватися правил, які їм диктують іноземні партнери, для котрих Крим – окупована територія. До того ж, регіон населенням у менш як 2 млн для багатьох гравців не вартий ризиків (для порівняння: у Москві проживає понад 11 млн осіб, у Санкт-Петербурзі – майже 5 млн).

Читайте також: Українська влада захищає підприємців Криму

Нагадаємо, 30 вересня український мільярдер та губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський заявив, що подасть на Росію до Гаазького трибуналу за аеропорт «Бельбек», який самопроголошена влада півострова експропріювала у бізнесмена.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: