Порошенко готує амністію терористам - проект закону (ДОКУМЕНТ)

Читать на русском

Україна гарантує недопущення кримінального переслідування і покарання осіб-учасників подій на території Донецької та Луганської областей.

Про це йдеться в проекті президентського закону про особливий статус певних районів Донецької та Луганської областей, пише «Слово і Діло» з посиланням на Twitter-сторінку журналіста «Української правди» Оксани Денисової.

«Отримала проект президентського закону про особливий статус певних районів Донецької та Луганської областей. Готуйте валідол», - написала журналіст.

Згідно з документом, держава гарантує недопущення кримінального переслідування і покарання учасників збройного конфлікту на території Донецької та Луганської областей.

«Є також окремий законопроект про амністію терористів. Всі учасники збройних формувань, крім тих, що вчинили тяжкі злочини і тих, що збили Боїнг», - уточнила Денисова.

Крім того, відповідно до закону про особливий статус, вибори в Донецькій і Луганській областях призначаються на 9 листопада. «За рахунок коштів резервного фонду Держбюджету», - додала журналіст.

Читайте також: На Донбасі голосуватимуть лише 14 округів - ЦВК

Раніше радник Президента України Юрій Луценко заявив, що в законі про особливий статус деяких районів Донецької та Луганської області прописана можливість фінансування Росією територій, які знаходяться під контролем бойовиків. Луценко також запевнив, що третина території Донбасу, яка отримає особливий статус, залишиться складі цілісної України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: