Луценко каже, що Росія теж буде фінансувати Донбас

Читать на русском

У законі про особливий статус деяких районів Донецької та Луганської області прописана можливість фінансування Російською Федерації територій, які знаходяться під контролем бойовиків.

Про це сьогодні, 12 вересня, заявив журналістам радник Президента України Юрій Луценко, передає «Слово і Діло» з посиланням на РБК-Україна.

«Буде гарантований... особливий економічний режим, який, я б порівняв з вільною економічною зоною, тобто все зароблене залишається в регіоні. Також бюджет цієї зони може наповнюватися коштами Москви і Києва», - сказав Луценко.

«Вони повинні платити за все самі, якщо це особливий статус, але це гроші власне зароблені, а також надані з доброї волі Києвом і Москвою», - додав він.

Крім того, за словами радника Президента, у проекті закону про особливий статус передбачається особливий гуманітарний статус. «Тобто в черговий раз підтвердиться гарантія використання російської мови, що вже гарантовано всіма можливими і неможливими документами», - пояснив Луценко.

Нагадаємо, раніше Юрій Луценко повідомив, що згідно мінському протоколу, третина території Донбасу отримає особливий статус, але в складі цілісної України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: