Обіцяного Аваковим звільнення третини харківської міліції не відбулося

Читать на русском

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не зміг виконати обіцянку, що стосується звільнення 30% харківських міліціонерів-саботажників.

Як відомо, 8 квітня поточного року глава МВС запевнив, що більше 30% особового складу харківської міліції будуть звільнені, а на їх місце будуть прийняті інші. 

Зокрема, міністр пообіцяв, що, в першу чергу, він звільнить керівництво і рядових міліціонерів з Харкова, які в ході визволення облдержадміністрації від сепаратистів чинили саботаж.

Як повідомили «Слову і Ділу» в Головному управлінні МВС у Харківській області, у квітні - червні 2014 року були звільнені 309 міліціонерів. При цьому, у відомстві не надали інформації щодо загальної чисельності працівників.

Відзначимо, що в Україні налічується, за оціночними даними, близько 300 тис. міліціонерів. Населення Харківської області становить 2,7 млн чол. або майже 6% від загальної кількості населення України, відповідно кількість міліціонерів регіону може становити близько 18 тис. чол.

Таким чином, якщо виходити із зазначених цифр, то за вказаний період було звільнено лише 1,7% особового складу харківської міліції. У підсумку харківські міліціонери-саботажники продовжують працювати на своїх посадах, а обіцянка Авакова по праву заслужила статус «не виконано».

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков має намір замінити 80% нинішнього складу міліції на Донбасі випускниками вузів і бойовими офіцерами. Він також повідомив, що для відновлення порядку у звільнених від терористів містах в Донецькій і Луганській областях необхідно до 20 тисяч міліціонерів.

На сьогоднішній день Аваков виконав 22 з 68 обіцянок, зареєстрованих в системі «Слово і Діло». Ще 14 обіцянок головний міліціонер країни не виконав. Які саме, дивіться на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: