Корбан створив спецбатальйон, але зарплату бійцям недоплачує

Читать на русском

Системою «Слово і Діло» станом на 8 травня зафіксовано 8 обіцянок заступника голови-керівника апарату Дніпропетровської облдержадміністрації Геннадія Корбана, з яких дві вже отримали статус «не виконано», а одна – «виконано».

Варто зазначити, що всі обіцянки Корбана, які не належать до категорії «в процесі», стосуються новоствореного батальйону спецпризначення «Дніпро». Так, 13 березня Корбан озвучив плани Дніпропетровської ОДА сформувати зазначений батальйон, і станом на квітень ця його обіцянка вже була виконана.

В той самий час 13 квітня Корбан пообіцяв, що командний склад батальйону спецпризначення «Дніпро» отримуватиме зарплату від 3 до 5 тис. доларів, а рядовим бійцям батальйону платитимуть не менше 1 тис. дол. в гривневому еквіваленті. Втім, як стало відомо пізніше, зарплати у спецбатальйоні «Дніпро» виявилися значно меншими обіцяного – рядові отримують близько 6 тис. грн, а офіцери – близько 10 тис. грн.

Ще одна обіцянка Корбана, що стосується напруженої ситуації на сході України, викликала серйозний резонанс у ЗМІ - 13 квітня він заявив, що для всіх сепаратистів і проросійських активістів, хто планує війну в області, Дніпропетровськ стане другим Сталінградом.

Інші чотири обіцянки заступника голови Дніпропетровської ОДА стосуються соціально-економічних питань. Зокрема, Корбан заявив, що в Дніпропетровській області ціни на хліб залишатимуться стабільними, а для оформлення документації на землю будуть зафіксовані чіткі строки. Крім того, він пообіцяв покращити якість роботи держземагентств та корпоратизувати системи тепло- та водопостачання.

Поточний рейтинг відповідальності Геннадія Корбана в системі «Слово і Діло» становить 12%. Рейтинг розрахований як співвідношення кількості виконаних обіцянок Корбана до загальної кількості його обіцянок.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: