Дещиця і Лавров обмінялися критичними стрілами

Читать на русском

Міністр закордонних справ Андрій Дещиця висловив здивування з приводу того, що посольство РФ в Україні не інформує його російського колегу Сергія Лаврова про дії української влади щодо виконання Женевських угод.

Про це Дещиця сказав на брифінгу, передає «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

«Ми здивовані тим, що міністр Лавров не знає, що робиться в Україні стосовно Женевських угод. Ми щодня зустрічаємось у форматі чотирьох сторін із залученням керівництва місії ОБСЄ, де розробляємо заходи з деескалації ситуації у східному регіоні України», - зазначив міністр.

Своєю чергою сьогодні, 21 квітня, на прес-конференції в Москві Лавров заявив, що українська влада не виконує Женевських домовленостей.

«Женевські угоди не лише не виконуються, але й робляться кроки, перш за все тими, хто захопив владу в Києві, які грубо порушують досягнуті в Женеві домовленості», - вважає він.

Нагадаємо, 18 квітня Дещиця повідомив, що незважаючи на принципові розбіжності в баченні ситуації на сході України, представникам України, Росії, ЄС та США вдалося домовитися про деескалацію конфлікту.

В той самий час він додав, що на зустрічі в Женеві не йшлося про звільнення держбудівель у Києві.

16 квітня Дещиця запевнив, що надасть світу докази присутності Росії на сході України на чотиристоронній зустрічі в Женеві, але ця обіцянка міністром виконана не була.

Проектом «Слово і Діло» наразі зафіксовано 7 обіцянок Дещиці. Зокрема, як запевнив він, до кінця цього року між Україною та ЄС має бути введений безвізовий режим.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: