У Міненерго заявили, що тотального блекауту в Україні наразі не буде

Читать на русском
Попри атаки країни-агресора на енергооб'єкти тотального блекауту в Україні не буде, заявив міністр енергетики Герман Галущенко.
Ілюстративне фотоvisitukraine.today

Наразі тотального блекауту в Україні не буде, навіть попри атаки російських окупантів на енергооб'єкти.

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко заявляє в ефірі телемарафону.

Три масовані атаки росії: які об'єкти електрогенерації потрапили під ударНа інфографіці – які об'єкти електрогенерації в Україні було пошкоджено або знищено в ході трьох масованих атак росії.

«На жаль, немає ніяких сумнівів у тому, що вони (атаки — ред.) будуть продовжуватися. Безумовно, лівобережна частина України більш вразлива через низку причин. Зараз дуже багато з’явилося експертів, і всі все знають, що от все, завтра буде блекаут і тотальна буде катастрофа. Це все брехня і неправда. Тотального блекауту у країні не буде», - запевнив Галущенко.

Однак, згідно з його словами, українцям потрібно підготуватися до різних сценаріїв.

«Безумовно, краще бути готовими до розвитку будь-яких сценаріїв. Але ми і енергетики взагалі роблять все, щоб ці сценарії ніколи не реалізувалися. І як показує досвід минулого календарного року, ми своїх слів дотрималися», - сказав очільник Міненерго.

Нагадаємо, що енергетики визначили чотири умови, за яких на всій території України можуть бути запроваджені погодинні графіки відключення світла.

Раніше у Міненерго повідомили, що вивчають можливість коригування тарифу на світло для побутових споживачів у зв'язку з недавніми атаками рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: