«Мета ворога – тотальний блекаут»: Галущенко порадив українцям готуватися до всіх сценаріїв

Читать на русском
Глава Міненерго заявив, що росіяни поставили собі за мету влаштувати тотальний блекаут в Україні, тому населенню потрібно готуватися – купувати генератори та павербанки.
Getty Images

Мета російських масованих атак на енергетичну інфраструктуру – влаштувати тотальний блекаут. Тому українцям треба готуватися до всіх сценаріїв, купувати генератори та павербанки.

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телемарафону.

Три масовані атаки росії: які об'єкти електрогенерації потрапили під ударНа інфографіці – які об'єкти електрогенерації в Україні було пошкоджено або знищено в ході трьох масованих атак росії.

«Зараз справді відбуваються наймасштабніші атаки на енергосистему. І 22 березня була насправді найбільша атака за весь період великої агресії і вплив дуже суттєвий. Щодня і щоночі вони атакують, і вплив цих атак відповідно збільшується в негативному сенсі цього слова. Але ключовим є те, що система працює стабільно. Тобто на сьогоднішній день мета, яка, очевидно, є перед ворогом – це досягти тотального блекауту в країні, вони її не досягли», – сказав Галущенко.

Він констатував, що найскладніша ситуація у Харкові, де застосовуються графіки відключення світла.

Щодо ситуації з Трипільською ТЕС – вона отримала серйозні пошкодження: зараз там відбуваються роботи з оцінки збитків.

Українцям у нинішній ситуації Галущенко порадив готуватися до будь-яких сценаріїв та запасатися генераторами та павербанками.

«Війна триває, і атаки не закінчилися… Так, купуйте (генератори, павербанки), готуйтеся, але ми зробимо все, що від нас залежить, щоб вони вам не знадобилися. І як показує вже зима, ми зробили все, і вони не знадобилися. Наразі відновилися масовані атаки, тому потрібно бути готовими до будь-яких сценаріїв», – сказав глава Міненерго.

Нагадаємо, за словами Галущенка, через російські атак цієї весни найбільше постраждали об'єкти теплової та гідрогенерації.

Він також припускав підвищення тарифів на електроенергію через обстріли.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: