Україна почала отримувати західну зброю із дозволом бити по території росії – глава МЗС Латвії

Читать на русском
Деякі країни-партнери України зняли обмеження на удари ЗСУ по території росії західною зброєю.
Фото:Gatis Rozenfelds / Valsts kanceleja

Деякі країни-партнери України зняли обмеження на удари ЗСУ по території росії західною зброєю.

Про це повідомила міністерка закордонних справ Латвії Байба Браже в інтерв'ю Європейській правді.

Лише військові цілі: які об'єкти російського ОПК атакували дрониЯкі підприємства російського оборонно-промислового комплексу атакували дрони під час війни – на інфографіці.

За її словами, останнім часом Україна отримувала озброєння із попередженнями щодо його застосування на території ворога, проте зараз такий підхід починає змінюватись.

«Вже зараз є країни, які надали Україні зброю без таких обмежень», – заявила міністерка.

Браже уточнила, що про такі випадки ще не говорили публічно.

«Звичайно, краще не говорити про це вголос до певного часу. Головне – вплив на полі бою. Тому що тут є вибір: чи говорити про щось голосно, чи просто робити те, що потрібно», – сказала Браже.

Вона також додала, що міжнародне право дозволяє Україні завдавати ударів у відповідь на військові об'єкти, навіть якщо вони знаходяться на території ворога.

Нагадаємо, нещодавно глава Пентагону Ллойд Остін порадив Україні не атакувати російські НПЗ. Водночас нещодавно президент України Володимир Зеленський заявив, що союзники мають підтримати удари по об'єктах нафтової інфраструктури країни-агресора.

А Парламентська асамблея Ради Європи визнала, що згідно з міжнародним гуманітарним правом російські нафтопереробні заводи мають вважатися законними військовими цілями.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: