У Міноборони назвали приблизні терміни запуску е-кабінету для військовозобов'язаних

Читать на русском
У Міноборони повідомили, що е-кабінет військовозобов'язаних, де можна буде онлайн оновити свої дані, запрацює орієнтовно у червні.
news.finance.ua

Електронний кабінет для військовозобов'язаних знаходиться на етапі активної розробки, він запрацює орієнтовно у червні.

Про це «Радіо Свобода» повідомив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін.

Мобілізація в Україні: головне із ухваленого законопроєктуГоловне з ухваленого закону про мобілізацію – нові обов'язки для чоловіків, право на відстрочку та бронь, обмеження для ухилянтів, мотивація для військових.

За його словами, Міноборони наразі робить усе можливе, щоб військово-облікові дані можна було оновити через електронний кабінет.

«На етапі активної розробки (електронний кабінет – ред.). Я практично щодня спілкуюся з людьми, які займаються цим. Там дуже багато питань, і в тому числі, які стосуються технічних рішень, кібербезпеки. Процес йде, талановиті люди залучені до нього. Планується, що запрацює все червні, і можна буде завантажити туди інформацію про себе, буде підтягуватися туди інформація з державних реєстрів», – сказав Лазуткін.

«Електронний кабінет поки що не передбачає проходження ВЛК. Йдеться про оновлення даних насамперед – зміни місця проживання, зміну сімейного стану, бронювання, резервування тощо», – уточнив він.

Спікер також зазначив, що ТЦК не працюватиме за кордоном і вручатиме там повістки українським чоловікам – це нереально. Але вони згідно із законом зобов'язані оновити свої військово-облікові дані.

Нагадаємо, Міноборони перезапустило електронну систему «Оберіг» та оцифрувало дані щодо всіх чоловіків призовного віку.

Раніше «Слово і діло» писало, що передбачає новий закон про мобілізацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: