У Кабміні готують нові обмеження за ухилення від мобілізації – Малюська

Читать на русском
Кабінет міністрів України працює над новими обмеженнями для тих, хто ухиляється від мобілізації.
Фото sud.ua

Кабінет міністрів України працює над новими обмеженнями для тих, хто ухиляється від мобілізації.

Про це розповів міністр юстиції Денис Малюська в етері телемарафону.

Мобілізація в Україні: головне із ухваленого законопроєктуГоловне з ухваленого закону про мобілізацію – нові обов'язки для чоловіків, право на відстрочку та бронь, обмеження для ухилянтів, мотивація для військових.

Відомо, що нові обмеження будуть передбачати необхідність мати військово-облікові документи для отримання деяких адміністративних послуг. Уряд уже напрацьовує зміни до постанов.

«У мене немає сумнівів у тому, що уряд забезпечить стимулювання тих, хто сумнівається у необхідності виконання своїх обов’язків - у тому плані, що зараз різні міністерства напрацьовують зміни у постанови Кабміну, зміни у регулюванні, які встановлять передумовою надання окремих адміністративних послуг надання військово-облікового документа», – заявив Малюська.

Міністр додав, що держава буде намагатися зробити так, щоб закон був однаковим для всіх, і щоб усі його виконували.

Раніше повідомляли, що в Україні ухилянтам від мобілізації не заморожуватимуть рахунки та не блокуватимуть банківські картки. Також їх не позбавлятимуть права керування автомобілем.

У Верховній раді також запевнили, що в Україні не вводитимуть заборону на вступ до вищих навчальних закладів для дітей ухилянтів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: