У Міноборони озвучили терміни запуску е-кабінету військовозобов'язаного

Читать на русском
Міністерство оборони вже працює над створенням електронного кабінету військовозобов'язаного. Очікується, що сервіс буде запущено цього літа.
Фото: armyinform.com.ua

Міністерство оборони вже працює над створенням електронного кабінету військовозобов'язаного. Очікується, що сервіс буде запущено цього літа.

Такими даними поділилася заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко в ефірі телемарафону.

Реєстр військовозобов’язаних уже під'єднали до найбільших баз даних – МіноборониРеєстр військовозобов'язаних Оберіг уже підключено до Державної міграційної служби та Держприкордонслужби, повідомили у Міноборони.

Вона розповіла, що військовозобов'язаним не потрібно буде реєструвати кабінет – усі профілі будуть створені заздалегідь системою.

«Фактично, це буде готова опція для такої роботи, але користуватися таким електронним кабінетом чи ні – це справа кожного громадянина чи громадянки», – заявила Черногоренко.

Заступник міністра додала, що сервіс дозволить оновлювати особисті дані без відвідування ТЦК. Водночас, у е-кабінеті зберігатиметься лише та інформація, яка прописана у законі.

«Кожен військовозобов'язаний зможе зробити запит через електронний кабінет до інших реєстрів і таким чином поповнити чи актуалізувати свої дані в «Оберіг», – зазначила вона.

Нагадаємо, 2 квітня закон про створення електронного кабінету військовозобов'язаного був підписаний президентом Володимиром Зеленським. Документ також передбачає удосконалення реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів.

Того ж дня Зеленський підписав закон, який передбачає зниження призовного віку. Така зміна дозволить мобілізувати військовозобов'язаних чоловіків віком 25 та 26 років.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: