У США скептично оцінюють шанси України на перемогу – Politico

Читать на русском
Ухвалена допомога США у 60 млрд доларів посилить Україну, але існують сумніви, чи достатньо цього для перемоги, і чи має Київ план перемоги.
Фото: Генштаб ЗСУ

Незважаючи на витрачені на допомогу Україні час, політичний капітал і 60 мільярдів доларів, деякі чиновники адміністрації президента США Джо Байдена скептично ставляться до того, що Україні цього буде достатньо для перемоги у війні з росією.

Про це пише Politico.

Допомога Україні від США: запит Білого дому VS ухвалений Палатою представників законопроєктЩо передбачає законопроєкт про допомогу Україні, ухвалений Палатою представників США, і чим він відрізняється від запиту Білого дому.

За словами журналістів, за останні кілька місяців сильно змінилася динаміка бойових дій, оскільки у Сил оборони України спостерігається дефіцит озброєння і боєприпасів. При цьому американський Конгрес довго обговорював питання про допомогу. Протягом цього періоду Україна намагалася зберегти східну територію, хоча російські військові також не досягли значних успіхів.

«Росія зберігає перевагу в живій силі та озброєнні, відтак Україні знадобиться багато ресурсу, щоб повернути місяці й роки територіальних втрат. Офіційні особи США також ставлять під питання наявність власної тактики та пріоритетів України, особливо після того, як контрнаступ Києва провалився, що підірвало як матеріальні ресурси, так і бойовий дух», – зазначають журналісти.

Один із чиновників адміністрації Байдена заявив, що найближчою метою є зупинка українських втрат та допомога Україні у відновленні оберті та переломі ходу на полі бою.

«Після цього мета – допомогти Україні почати повертати свою територію. Чи матимуть вони те, що їм потрібно для перемоги? Зрештою, так. Але це не гарантія, що так і буде. Військові операції набагато складніші за це», – сказав він.

У матеріалі йдеться, що американські законодавці також занепокоєні з приводу того, чи буде 60 млрд доларів достатньо, щоб Україна змогла встояти перед військовим вторгненням росії.

За словами журналістів, перемога над росією для України – це повернення великої частини або всієї окупованої території під контроль Києва.

Крім того, речник Ради національної безпеки Джон Кірбі у вівторок натякнув, що Україна все ще не має повністю сформованого плану перемоги над росією, хоча США будуть вести переговори, щоб допомогти його напрацювати.

«Ми зможемо обговорити з українцями те, якою є їхня довгострокова стратегія відсічі російської агресії, а потім адаптувати майбутні пакети для задоволення цих потреб», – сказав він журналістам.

Нагадаємо, 20 квітня у Конгресі США схвалили допомогу Україні, а 24 квітня Сенат США проголосував за виділення фінансування.

Також 24 квітня законопроект про допомогу Україні підписав президент США Джо Байден.

Як заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, Україна втратила Авдіївку через затримку допомоги США.

За словами глави МЗС України Дмитра Кулеби, поновлення допомоги з боку США буде недостатньо для перемоги над росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: