У Вищій раді правосуддя просять звільнити суддю Тандира

Читать на русском
До судді Олексія Тандира застосували дисциплінарне стягнення – подання про звільнення з посади.
фото Громадське

Вища рада правосуддя застосувала до судді Макарівського райсуду Олексія Тандира, фігуранта смертельної ДТП, дисциплінарне стягнення – подання про звільнення з посади.

Про це повідомили у Вищій раді правосуддя у середу, 24 квітня.

Смертельна ДТП на блокпосту: судді Тандиру знову продовжили арештСуд вкотре продовжив запобіжний захід судді Олексію Тандиру, який є фігурантом справи про смертельну ДТП з бійцем Нагвардії.

«24 квітня 2024 року Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя ухвалила рішення про притягнення судді Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира до дисциплінарної відповідальності та застосування до нього дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення з посади», - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, це рішення дисциплінарної палати ще мають проголосувати на засіданні ВРП.

Нагадаємо, у ніч на 26 травня 2023 року суддя Олексій Тандир, тоді голова Макарівського районного суду Київської області, збив на блокпосту у Києві співробітника Національної гвардії Вадима Бондаренка. Від травм 23-річний військовий загинув на місці. У ДБР офіційно підтвердили, що суддя був п'яний, коли збив нацгвардійця.

Суддю підозрюють за ч. 3 статті 286-1 ККУ (Порушення правил безпеки дорожнього руху чи експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами у стані сп'яніння, що призвело до смерті потерпілого).

Тандир був заарештований без права застави, а Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила його від здійснення правосуддя. Пізніше ВРП продовжила відсторонення судді Тандира.

Рішенням суду та за клопотанням прокурора Тандир перебуватиме під вартою без визначення застави ще як мінімум до 2 червня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: