ВРП тимчасово відсторонила суддю Тандира, який збив нацгвардійця на блокпосту

Читать на русском
Суддю Олексія Тандира, який збив на блокпосту у Києві нацгвардійця і зараз перебуває у СІЗО, тимчасово усунули від здійснення правосуддя.
telegraf.com.ua

Вища рада правосуддя тимчасово – до 25 липня – відсторонила від здійснення правосуддя суддю Макарівського районного суду Київської області Олексія Тандира, який став учасником смертельної ДТП у столиці.

Рішення було ухвалено сьогодні, 2 червня, за результатами розгляду клопотання заступника генпрокурора.

У ВРП зазначили, що не знайшли у клопотанні форм незаконного впливу, тиску чи втручання у діяльність судді щодо здійснення правосуддя.

Суддя Тандир підозрюється у порушенні правил безпеки дорожнього руху, керуванні транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння, що спричинило смерть потерпілого. «Наявність цього кримінального провадження суперечить морально-етичним принципам, може поставити під сумнів незалежність та чесність судді під час здійснення правосуддя та, з огляду на міжнародні принципи, стандарти поведінки судді і норми національного законодавства, значною мірою зашкодити авторитету судової влади та довірі суспільства до неї», – заявили у ВРП.

Нагадаємо, 26 травня суддя Олексій Тандир на смерть збив на блокпосту у Києві нацгвардійця. Того ж дня правоохоронці повідомили йому про підозру.

Крім того, суд дозволив примусово відібрати у Тандира біологічні зразки, щоб встановити, чи був він тверезий за кермом.

28 травня Тандира було заарештовано без права застави.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: