ВАКС продовжив арешт бізнесмена у справі екснардепа Пашинського

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для зміни запобіжного заходу, який продовжили українському бізнесмену на два місяці.
фото: censor.net

Вищий антикорупційний суд продовжив до 8 червня тримання під вартою бізнесмена Сергія Тищенка у межах справи колишнього народного депутата Сергія Пашинського про заволодіння нафтопродуктами олігарха Сергія Курченка. Апеляційна палата ВАКС залишила це рішення без змін.

Про це повідомляє прес-служба АП ВАКС.

Як відомо, антикорупційний суд продовжив арешт Тищенка до 8 червня. Альтернативою йому залишили 363 млн грн застави. Сторона захисту подала скаргу на це рішення.

«Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула апеляційні скарги сторони захисту на ухвалу слідчого судді ВАКС від 10 квітня 2024 року про продовження строку тримання під вартою українського бізнесмена. За результатами розгляду колегія суддів залишила без задоволення апеляційні скарги сторони захисту, а ухвалу слідчого судді ВАКС – без змін», – інформує суд.

Як відомо, ВАКС заарештував Тищенка на два місяці. Альтернативою йому визначили 363 млн грн застави.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру екснардепу Сергію Пашинському, бізнесмену Сергію Тищенку та іншим у заволодінні арештованими нафтопродуктами Курченка, які підлягали націоналізації.

Слідство встановило, що у 2014 році суд наклав арешт на 97 тис. тонн нафтопродуктів, ввезених в Україну з порушенням законодавства. На думку слідства, Тищенко та Пашинський розробили схему заволодіння арештованим майном та створили для цього злочинну організацію. Вони домоглися передачі паливо-мастильних матеріалів державному підприємству, на керівні посади в якому призначили підконтрольних осіб. При цьому Пашинський забезпечив контроль за базами зберігання нафтопродуктів підрозділами МВС, діями яких на місцях керували члени злочинної організації.

Надалі держпідприємство під приводом «вимушеності продажу» у повному обсязі реалізувало сировину за заниженими цінами підконтрольній організатору схеми компанії. Частково отримані за це кошти вивели на рахунки компаній, у той час як до державного бюджету не надійшло жодної гривні. Загальна сума збитків, завданих державі у результаті реалізації схеми, становить 967 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: