Голова МінАПК Сольський прокоментував вручення підозри від НАБУ

Читать на русском
Міністр аграрної політики Микола Сольський прокоментував отримання підозри від НАБУ у заволодінні землею.
telegraf.com.ua

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський підтвердив, що НАБУ повідомило йому про підозру. Він «гарантував максимальну відкритість для встановлення істини».

Його коментар оприлюднило міністерство.

Сольський зазначив, що підозра стосується періоду 2017-2018 років, коли він був адвокатом, а не міністром і не головою парламентського комітету з питань аграрної та земельної політики.

«Обставини семирічної давнини стосуються спору між державними підприємствами та фізособами, зокрема військовими АТО за землі, які були надані останнім у володіння відповідно до закону. Спори вирішуються судами, в тому числі Верховним судом, і як мені відомо, на сьогоднішній день ряд рішень констатують відсутність права держпідприємств на землі, які, ймовірно, має на увазі НАБУ», – заявив міністр.

Нагадаємо, сьогодні НАБУ та САП повідомили міністру Миколі Сольському та іншим фігурантам про підозру у заволодінні державною землею на 291 млн грн.

Сольського було призначено міністром 24 березня 2022 року. Раніше, ще до оголошення підозри, ЗМІ повідомляли, що його можуть звільнити.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: