Данія виділить понад 400 млн євро на підтримку критичної інфраструктури та відбудову України

Читать на русском
Уряд Данії планує надати понад 400 мільйонів євро на інфраструктурні проєкти в Україні. Країни також посилять співпрацю у сфері суднобудування.
Фото: me.gov.ua

Уряд Данії планує надати понад 400 мільйонів євро на інфраструктурні проєкти в Україні.

Про це йдеться у заяві, опублікованій на офіційному сайті Мінекономіки.

Допомога Україні чи преміум на Netflix: що обходиться дорожче платникам податків країн-союзників«Слово і діло» підрахувало, скільки один зайнятий громадянин країни-союзника витрачає на допомогу Україні. Ці витрати ми порівняли з місячною вартістю преміум-підписки на Netflix.

Так, 40 мільйонів євро буде направлено на підтримку представників приватного сектору, які беруть участь у відновленні України. Ще 380 млн євро буде виділено на підтримку критичної інфраструктури, яка використовує відновлювану енергетику.

«Ми не повинні дозволити атакам путіна завадити інвестиціям у відновлення України. Наша співпраця на сьогодні вже плідна, але тепер ми зробимо її ще міцнішою, завдяки чому данські знання та інновації зможуть принести користь українцям», – сказав міністр підприємництва Данії Мортен Бедскоу.

Крім того, Україна та Данія домовилися посилити співпрацю у сфері суднобудування, розвитку та реконструкції морської портової інфраструктури.

Сторони, серед іншого, опрацьовуватимуть можливості для подальшої співпраці у сфері суднобудування, пов'язаної з військово-морським потенціалом. Це може включати закупівлю датських патрульних кораблів.

Нагадаємо, нещодавно повідомлялося, що Данія надала додаткові кошти на відновлення української енергосистеми.

Також стало відомо, що Данія першою у світі закупить зброю для ЗСУ у українських виробників.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: