Рішення Конгресу США щодо допомоги Україні є чітким сигналом Кремлю – президент Євроради

Читать на русском
Схвалення Палатою представників Конгресу США законопроєкту про допомогу Україні підтверджує непохитність підтримки України, заявив президент Євроради.
Фото: CNN

Президент Європейської ради Шарль Мішель привітав позитивне рішення Палати представників США щодо ухвалення нового пакета допомоги для України в обсязі понад 60 мільярдів доларів та назвав його «чітким посланням для Кремля».

Про це він написав у соцмережі Х.

«Я вітаю голосування Палати представників США, давно очікуване, щодо критичного пакета у 60 мільярдів доларів для України.

Це надсилає чітке послання для Кремля: ті, хто вірить у свободу та в Хартію ООН, продовжуватимуть підтримувати Україну та її народ», – наголосив президент Євроради.

Нагадаємо, 20 квітня Палата представників схвалила законопроєкт про підтримку України на понад 60 мільярдів доларів.

Для набуття чинності законопроєкт має бути розглянутий у Сенаті та підписаний президентом США. Як заявив лідер більшості в Сенаті США Чак Шумер, американський Сенат голосуватиме за допомогу Україні у вівторок, 23 квітня.

Крім того, Палата представників США ухвалила законопроєкт про використання заморожених активів росії для допомоги Україні.

Президент Володимир Зеленський подякував Палаті представників Конгресу США за ухвалення законопроєкту та підкреслив, що «демократія та свобода завжди матимуть значення у світі й ніколи не зазнають поразки, доки Америка допомагатиме їх захищати».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: