Пакет з допомогою Україні посилює безпеку США – Остін

Читать на русском
Міністр оборони США Ллойд Остін привітав ухвалення Палатою представників пакета законопроєктів, який включає допомогу Україні, зазначивши, що він робить Америку безпечнішою.
Фото: Associated Press

Міністр оборони США Ллойд Остін привітав ухвалення Палатою представників у суботу, 20 квітня, пакета законопроєктів з іноземною допомогою. Очільник Пентагона підкреслив, що це сприятиме безпеці самої Америки та зміцнить лідерство США.

Про це йдеться у його заяві на сайті Пентагону.

«Я вітаю ухвалення важливого додаткового фінансування потреб національної безпеки, яке допоможе Міністерству оборони підтримувати Україну та Ізраїль, а також зміцнювати безпеку в Індо-Тихоокеанському регіоні та зберігати міць наших союзників і партнерів у всьому світі», – наголосив Остін.

Він підкреслив, що ця законотворча ініціатива зробить Америку більш безпечною і врятує життя та уточнив, що вона передбачає спрямування близько 50 мільярдів доларів в оборонно-промислову базу США і створення робочих місць в більш ніж 30 штатах.

«Ми знову побачили, що негаразди нашого часу лише загострюються без потужного й стійкого керівництва США в просуванні наших ключових інтересів безпеки.

Тому ми ніколи не повинні давати нашим друзям, нашим суперникам або ворогам жодних підстав сумніватися в рішучості Америки», – додав міністр оборони.

Нагадаємо, 20 квітня Палата представників США прийняла законопроєкт про надання майже 61 млрд допомоги Україні. З них близько 50 млрд – оборонні видатки. Також передбачено близько 8 млрд бюджетної підтримки.

Для набуття чинності законопроєкт має бути розглянутий у Сенаті та підписаний президентом США. Як заявив лідер більшості в Сенаті США Чак Шумер, американський Сенат голосуватиме за допомогу Україні 23 квітня.

Крім того, Палата представників США ухвалила законопроєкт про використання заморожених активів росії для допомоги Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: