Атаку безпілотників на російські електропідстанції та НПЗ влаштували українські спецслужби – ЗМІ

Читать на русском
Атаку безпілотників у рф, яка відбулася в ніч на 20 квітня, спільними зусиллями організували українські спецслужби. Вони поцілили в енергетичну інфраструктуру, яка живить об‘єкти ВПК окупантів.
Генштаб ЗСУ

Атаку безпілотників у рф, яка відбулася в ніч на 20 квітня, спільними зусиллями організували українські спецслужби. Вони поцілили в енергетичну інфраструктуру, яка живить об‘єкти ВПК окупантів.

Про це Укрінформу повідомили джерела у правоохоронних органах.

Удар по «країні-бензоколонці»: які російські НПЗ та нафтобази атакували безпілотникиГеографія ударів безпілотниками по російських НПЗ та нафтобазах у 2024 році – на інфографіці.

Масштабна атака безпілотників у восьми областях росії в ніч на 20 квітня – це спільна операція Служби безпеки України, Головного управління розвідки Міноборони та Сил спецоперацій Збройних сил України.

«Мінвійни рф плачеться, що цієї ночі до восьми областей завітали десятки українських безпілотників: Бєлгородської, Брянської, Курської, Тульської, Смоленської, Рязанської, Калузької та навіть Московської. Уражено як мінімум три електропідстанції та база зберігання пального, де зайнялися пожежі», – зазначив співрозмовник.

Ціллю була енергетична інфраструктура, яка живить об‘єкти російського ВПК. Після атак у деяких районах виникли проблеми зі світлом та водопостачанням.

«Дрони СБУ вчергове довели свою ефективність та продемонстрували результат – успішно відпрацювали по інфраструктурі, яка забезпечує безперебійну роботу військових об’єктів на території росії», – додало джерело.

Нагадаємо, загалом Міноборони країни-агресора стверджує, що за ніч нібито було збито аж 50 дронів.

З початку року вже було атаковано понад 13 російських НПЗ. Удари дронів призвели до зростання ціни на нафту. Як зазначили у СБУ, доходи від експорту нафтопродуктів становлять третину російського бюджету та левову частку військового бюджету.

Також повідомляли, що російська компанія «Башнефть» розпочала встановлення сіток проти дронів для захисту ключових об'єктів на своїх нафтопереробних заводах.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: