В Україні заборонили ще одну проросійську партію

Читать на русском
В Україні заборонено діяльність проросійської політичної партії СПАС. Глава цієї політсили безпосередньо контактує з ФСБ.
censor.net

Восьмий апеляційний адміністративний суд Львова ухвалив рішення щодо заборони ще однієї проросійської партії – «Соціал-патріотичної асамблеї слов'ян» (СПАС).

Про це повідомила пресслужба СБУ 19 квітня.

Які проросійські партії заборонили в Україні під час повномасштабної війниПроросійські партії, заборонені в Україні після початку повномасштабної війни з росією, – на інфографіці.

«Завдяки доказовій базі Служби безпеки Восьмий апеляційний адміністративний суд Львова ухвалив рішення про заборону ще однієї проросійської партії. Мова йде про «Соціал-патріотичну асамблею слов’ян» (СПАС), яка проводить інформаційно-підривну діяльність на користь країни-агресора», – йдеться у повідомленні.

За даними СБУ, після початку повномасштабного вторгнення рф представники забороненої політсили розосередилися майже по всій тимчасово захопленій території України.

Наразі очільник цієї політсили Едуард Коваленко ховається від правосуддя на тимчасово окупованій Херсонщині, де безпосередньо контактує з ФСБ.

За вказівкою російської спецслужби він та його партійні соратники публічно виступають на підтримку агресивної війни проти України. Там вони агітують місцевих жителів підтримати агресора та приєднуватися до лав його окупаційних угруповань.

Також прихильники путіна виступають перед російськими ЗМІ нібито від імені «пересічних громадян» України і виправдовують воєнні злочини росії.

Нагадаємо, після вторгнення рф в Україні ухвалили закон про заборону проросійських партій. Тепер суд може заборонити політичну партію за виправдання чи заперечення збройної агресії рф проти України.

На інфографіці «Слово і діло» – які партії вже потрапили під заборону.

Також на нашій інфографіці можна переглянути рейтинг антиукраїнських партій у європейських країнах-союзниках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: