Україна у квітні вперше виробить одразу 10 САУ «Богдана» – Зеленський

Читать на русском
Зеленський повідомив, що Україна цього місяця вперше зробить десять САУ Богдана, а у травні й надалі – ще більше.
Фото: Командування Об'єднаних Сил ЗСУ

Українська промисловість цього місяця вперше виробить одразу десять самохідних артилерійських установок «Богдана».

Про це за підсумками щоденної наради повідомив президент Володимир Зеленський.

Оборонна промисловість-2023: виробництво якого озброєння та техніки вдалося нароститиНа інфографіці – успіхи українського оборонно-промислового комплексу у 2023 році. Вдалося збільшити виробництво боєприпасів, ПТРК, САУ.

«Частка власного виробництва постійно зростає. Держава укладає з нашими підприємствами серйозні, тривалі контракти, які дають прогнозованість, можливість набирати людей і залучати інвестиції. Вже цього місяця наша промисловість уперше видає 10 «Богдан», у травні й далі – ще більше», – розповів він.

На нараді Зеленський також заслухав доповідь головнокомандувача Олександра Сирського щодо ситуації на полі бою та результатів удару по російських об'єктах у Криму. Президент зазначив, що окупанти зазнали болісних втрат, а після дій України в Чорному морі переміщують кораблі, зокрема носії «Калібрів», на Каспій.

Нагадаємо, у грудні Володимир Зеленський повідомляв, що Україна вперше вийшла на виробництво шести САУ «Богдана» на місяць. «Слово і діло» писало про те, виробництво якого озброєння та техніки вдалося наростити у 2023 році.

З інфографіки можна дізнатися про досягнення українського ОПК під час повномасштабної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: