За рік ОПК вдалося втричі збільшити виробництво зброї та техніки – Зеленський

Читать на русском
Цього року обсяги виробництва оборонної промисловості України потроїлися, особливо боєприпасів.
president.gov.ua

Україна у 2023 році втричі збільшила обсяги виробництва зброї та військової техніки. Особливо був прогрес у виробництві боєприпасів для артилерії.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський, виступаючи у середу на зустрічі із представниками оборонної промисловості, передає пресслужба ОПУ.

Досягнення українського ОПК під час повномасштабної війниЯк розвивається оборонно-промисловий комплекс України під час повномасштабної війни – на інфографіці.

«Лише за цей рік, завдяки вам і всім, хто працює в нашому оборонному секторі, вдалося випустити вже втричі більше зброї та техніки, ніж минулого», - сказав він.

За словами президента, є надзвичайно вагоме зростання виробництва боєприпасів, зокрема для артилерії. Системно розгортається виготовлення боєприпасів для вітчизняних дронів, збільшилися кількісні та якісні показники виробництва ракет. У наступному році окрема увага приділятиметься виготовленню вибухових речовин та порохів, яких у світі дефіцит.

Зеленський зазначив, що «у нашому оборонному комплексі постійно зростає частка приватних компаній. Вже 45 компаній ОПК – це державні компанії. І ми маємо нарощувати використання цієї сили, однієї з головних сил людської натури – сили підприємництва».

За його словами, уряд працює над забезпеченням фінансування довгострокових контрактів.

Президент зазначив, що Україна домовилася з частиною компаній світу щодо спільного виробництва.

Нагадаємо, голова Мінстратегпрому Олександр Камишін уточнив обіцянку Зеленського про виробництво мільйона БПЛА.

Раніше Камишін заявив про вихід на серійне виробництво вітчизняних шахедів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: