Атаки по Ізраїлю та Україні порівнювати не можна – Боррель

Читать на русском
Згідно зі словами Борреля, ситуація, коли західні союзники допомогли Ізраїлю збити іранські ракети й дрони, та ситуація з російськими атаками в Україні, – це дві відмінні речі, які не можна порівняти.
РБК-Україна

Верховний представник Євросоюзу із закордонних справ Жозеп Боррель заявив, що ситуацію з обстрілами в Україні та Ізраїлі порівнювати не можна.

Про це він заявив на пресконференції за підсумками зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС.

Атака Ірану на Ізраїль: які країни офіційно підтримали Тель-Авів, а які – зберігають нейтралітетЯк світ відреагував на напад Ірану на Ізраїль – інфографіці. Які країни підтримали Ізраїль, які – Іран, а які – офіційно зберігають нейтралітет.

Згідно зі словами Борреля, ситуація, коли західні союзники допомогли Ізраїлю збити іранські ракети й дрони, та ситуація з російськими атаками в Україні, – це «дві відмінні речі, які не можна порівняти».

Насамперед він нагадав, що в Ізраїлі є багаторівнева система захисту повітряного простору «Залізний купол», і для розгортання в Європі її аналога знадобилося б багато часу та фінансових ресурсів, яких немає.

«По-друге, під час іранської атаки ракети пролітали над військово-повітряними базами, які належать Франції, США та Йорданії. І вони також захищали свої бази. В Україні цього немає. Там немає військово-повітряних баз, які належать США, Британії чи Йорданії», – додав топдипломат ЄС.

При цьому, Боррель підкреслив, що вважає необхідним для Євросоюзу зміцнювати спроможності української ППО.

«У понеділок, коли зустрічатимуться міністри оборони (країн-членів ЄС. – ред.), сподіваюсь, що в нас будуть досить конкретні зобов’язання в цьому напрямку», – сказав він під час пресконференції.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський упевнений, що країни Заходу могли б допомогти Україні у захисті неба від російських атак за прикладом того, як вони допомогли Ізраїлю.

У Білому домі заявили, що Штати не втручатимуться у війну в Україні і не збиватимуть повітряних цілей, як вони це робили в Ізраїлі.

Глава МЗС Британії Девід Кемерон заявив, що ВПС країни не можуть збивати безпілотники над Україною, побоюючись прямого конфлікту НАТО та росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: