У рф заявили про затримання «українського агента», який нібито підірвав автомобіль ексспівробітника СБУ

Читать на русском
Російська ФСБ заявила про затримання українського агента, який нібито підірвав у Москві автомобіль колишнього співробітника СБУ Прозорова.
enovosty.com

Російська ФСБ заявила про затримання «українського агента», який нібито здійснив підрив автомобіля колишнього співробітника Служби безпеки України Василя Прозорова.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Ліквідація колаборантів на окупованих територіях: хто і за яких обставин загинувСписок колаборантів, яких було ліквідовано під час повномасштабної війни на окупованій території – на інфографіці.

У ФСБ заявили, що затриманий є громадянином росії. У жовтні 2023-го він нібито був завербований співробітником СБУ і «діючи за завданням українських спецслужб здійснив підрив у Москві автомобіля громадянина рф, ексспівробітника Служби безпеки України».

«За завданням куратора, який діяв за прямою вказівкою голови СБУ Малюка Василя, у березні (поточного року) він прибув до росії, отримав компоненти радіокерованого вибухового пристрою, зробив збірку вибухового пристрою та після розвідки в районі адреси проживання ексспівробітника СБУ здійснив мінування автомобіля», – стверджують росіяни.

Нагадаємо, 12 квітня у російській столиці вибухнув позашляховик Toyota Land Cruiser Prado, власником якого, за інформацією ЗМІ, був колишній співробітник Служби безпеки України Василь Прозоров. Він вижив.

Раніше російський суд заочно заарештував керівника Служби безпеки України Василя Малюка. А Міністерство закордонних справ рф вимагало від України видати Малюка, оскільки він «відповідальний за серію вибухів на території країни».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: