САП наприкінці травня скерує до суду справу держкомпанії «Краснолиманська»

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання детектива НАБУ про пришвидшення процедури скерувала до суду обвинувального акту.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура після 21 травня скерує до суду обвинувальний акт стосовно колишнього виконувача обов'язків генерального директора державного підприємства «Вугільна компанія «Краснолиманська» Олександра Дубовика про його зловживання.

До такої дати рішенням Вищого антикорупційного суду від 11 квітня сторону захисту обмежено в строках на ознайомлення з матеріалами слідства, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання задовольнити частково. Встановити стороні захисту, а саме підозрюваному (Дубовику – ред.) та його захисникам, а також іншим адвокатам, які можуть бути залучені як захисники підозрюваного, у випадку надання ними стороні обвинувачення документів, передбачених ч. 1 ст. 50 КПК України, строк для ознайомлення з матеріалами досудового розслідування у кримінальному провадженні до 21 травня 2024 року включно, після спливу якого сторона захисту вважатиметься такою, що реалізувала своє право на доступ до матеріалів досудового розслідування», – йдеться в рішенні.

Як відомо, 22 серпня ВАКС продовжив арешт Дубовика до 20 жовтня і визначив йому 1,342 млн грн застави як альтернативу. 25 серпня дружина підозрюваного внесла цю суму і Дубовий вийшов з-під варти. Одночасно на нього поклали низку обов'язків.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому гендиректору ВК «Краснолиманська» Олександру Дубовику. За даними слідства, у листопаді 2015 – січні 2017 року компанія «Краснолиманська» реалізувала приватній компанії «Дантрейд ЛТД» 756 тисяч тонн вугілля за втричі нижчою за ринкову ціною. Надалі ця фірма поставила це ж вугілля, але вже за ринковою ціною, ПАТ «Центренерго» (78,289% акцій належать державі). Через цю схему ДП недоотримало потенційний прибуток у розмірі понад 336 млн грн.

До того ж, у листопаді 2015 року за відсутності дозвільних документів держпідприємство незаконно видобуло понад 112,5 тис. тонн вугілля. Це завдало шкоду довкіллю на суму понад 210 млн грн.

Дубовику повідомили про підозру за частиною 2 статті 364, ч. 2 ст. 240 Кримінального кодексу України. Загальний розмір збитків становить 546 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: